Novinky ve zlínské zoo 2022: Můžeme se těšit na jaguáry, kondory nebo cestu vláčkem po celém areálu

Zlínská zoologická zahrada překonala obtížné období, kdy jí kvůli pandemii hrozily velké ekonomické ztráty. Na začátku nového roku 2022 už opět vítá návštěvníky a chystá spoustu novinek.

Ve zlínské zoologické zahradě teď panuje čilý stavební ruch – chystají se tady totiž na hlavní sezónu otevřít nové expozice.

Čtěte také

Lákadlem pro návštěvníky bude podle mluvčí zoo Romany Mikešové určitě nová expozice Jaguar Trek, která vzniká pod tropickou halou. Otevřena by měla být v polovině května a kromě jaguárů tu bude i voliéra pro jihoamerické ptáky, ve které budou k vidění například velcí papoušci nebo kondoři. Dobrou zprávou také je, že prudké stoupání terénu v této části zoo, které bylo náročné například pro maminky s kočárky, se změní na příjemné serpentýny, kterými projede i místní vláček. Poprvé v historii bude možné procestovat vláčkem celý areál.

V dubnu by měla být otevřena před pavilonem afrických kopytníků nová expozice pro damany a želvy společně se vzdělávacím a chovným centrem pro supy. Nové chovné zařízení pro slony v rámci projektu Karibuni by mělo být dokončeno do konce roku 2022.

Ceny energií a vstupného

Zatím není jasné, zda i na zoo dopadne zvyšování cen energií. Dodávku energií pro zoo totiž zajišťuje zřizovatel, kterým je Statutární město Zlín. Ve zlínské zoo tedy čekají na informaci, za jakou cenu se městu podařilo nakoupit ceny pro rok 2022. O tom, zda se bude měnit cena vstupného, tedy budou rozhodovat ceny všech vstupů.

Spustit audio

Související