Těstovinové hnízdo s masovou náplní. Vynikající rychlovka

I když je to opravdová „rychlovka“ , neznamená, že bychom jídlo nějak ošidili. Naopak. Vždyť maso, zelenina, těstoviny, to je kombinace, která nezklame. V krátkém čase vykouzlíme z málo surovin velkou dobrotu.

Ingredience
  • 400 g libového vepřového masa (kýta, plecko)
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 1 menší pórek
  • 1 větší kapie (může být i nakládaná)
  • 1 pálivá paprička (podle chuti)
  • 1 lžička kořenící směsi na vepřové maso nebo jiná oblíbená směs
  • worchesterská omáčka
  • mletý pepř, sůl
  • 450 g suchých těstovin – široké nudle
  • 1 lžíce másla
  • 70 g parmezánu
  • svazek petrželky
  • trochu ořechů na posypání (pistácie, vlašské ořechy, lískové oříšky, buráky)
  • sůl

Očistěné maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky, papriky na proužky, pórek na kolečka. V rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme maso a chvíli ho restujeme. Pak osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, to trvá jen pár minut, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Zelenina nesmí být příliš měkká, rozvařená už vůbec ne! Nakonec dochutíme worchesterskou omáčkou. Promícháme a stáhneme z tepelného zdroje.

Těstoviny uvaříme podle návodu. Uvařené slijeme, vmícháme máslo, nahrubo nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou petrželku. Dobře promícháme. Na talíři nebo v misce vytvoříme z těstovin „hnízdo“ a do jeho středu vkusně upravíme masovou směs. Na závěr posypeme těstoviny nahrubo nasekanými ořechy. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko