Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
Vizovické švestkové knedlíky
Součástí festivalu Vizovické Trnkobraní je každoročně soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Závodníci jich spořádají několik tisíc.
Čtěte také
Minimálně čtyři tisíce švestek obalit tenkou vrstvou těsta a uvařit. Recept na soutěžní knedlíky pro Vizovické Trnkobraní vypadá na pohled jednoduše. Příprava ale není vůbec snadná. Pro utkání jedlíků švestkových knedlíků je v ročníku 2022 vaří firma z Hulína.
Do tamní kuchyně nahlédl v době příprav reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner.
Související
-
Tak se mlsalo u Baťů. Představuje to nová kuchařka podle originálních receptů Marie Baťové
Nadace Tomáše Bati ve středu představila novou kuchařku podle původních receptů Marie Baťové s názvem 99 sladkých teček Marie Baťové. Český rozhlas Zlín byl u toho.
-
Tibor Novotný z Jarošova odkryl tajemství své prababičky a vyhrál kulinářskou soutěž
V soutěži Českého rozhlasu Pochoutkový vyhrál za rok 2021 recept pana Tibora Novotného. Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím je tajným receptem jeho prababičky.
-
Karamelový krém podle cukráře Josefa Maršálka
Jeden z citátů říká: „Když je život sladký, poděkuj a oslav to. A když je život hořký, poděkuj a pracuj na tom, abys to změnil.“
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.