Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Vizovické švestkové knedlíky

Největší audioportál na českém internetu

Kuchyně (ilustrační foto) | Foto: Anna Sulencka

Součástí festivalu Vizovické Trnkobraní je každoročně soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Závodníci jich spořádají několik tisíc.

Čtěte také

Minimálně čtyři tisíce švestek obalit tenkou vrstvou těsta a uvařit. Recept na soutěžní knedlíky pro Vizovické Trnkobraní vypadá na pohled jednoduše. Příprava ale není vůbec snadná. Pro utkání jedlíků švestkových knedlíků je v ročníku 2022 vaří firma z Hulína.

Do tamní kuchyně nahlédl v době příprav reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner.

autoři: Roman Verner , Růžena Vorlová

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.