Cuketový tatarák
Oblíbená pochoutka ideální k příjemnému letnímu posezení venku, obzvláště ve vegetariánské verzi. Dnes si společně připravíme tatarák-cukeťák.
Už z názvu vyplývá, že hlavní ingredience bude cuketa. Pojďme se vrhnout na recept na slíbený tatarák-cukeťák.
Připravte si:
- 2 kusy středně velkých cuket
- 4 stroužky česneku
- 1 velkou cibule
- na dochucení: sůl, kečup, sladká mletá paprika, pepř, hořčice
Postup:
- Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, dáme do misky a osolíme.
- Z cukety vymačkáme vodu.
- Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli.
- Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl.
- Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme.
- Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem.
- Tatarák z cukety podáváme jako klasický masový tatrák s topinkami či tousty.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.