Dětský filmový festival den po dni. Rozhovory, fotografie, videa

Červený koberec pro Aňu a Andyho, mikrofon u Simony Stašové a náměstí plné Moravských dětí. To byl festivalový čtvrtek

Horký den přinesl rozhlasový program na náměstí Míru, pohodový rozhovor se Simonou Stašovou i představení dětí a studentů z projetu Moravské děti.

Simona Stašová odpovídala: Herečka si povídala s moderátorkou Andreou Kratinovou. Jak moc její herectví ovlivnila maminka herečka Jiřina Bohdalová? Na co vzpomíná z natáčení filmu Pelíšky nebo v jaké roli ji aktuálně mohou diváci vídat na jevišti? To vše se dozvíte z hodinového rozhovoru z pořadu Apetýt.

Simona Stašová s moderátorkou Andreou Kratinovou

Moravské děti na náměstí: Zlínské náměstí Míru patřílo Českému rozhlasu. Celý den se tam představoval Český rozhlas Zlín, Rádio Junior a Český rozhlas Dvojka. Doprovodný program dětského filmového festivalu zahájili zpěváci z projektu Českého rozhlasu Zlín, Moravské děti. A lidem na náměstí zpívaly jak děti z mateřské školky ve zlínském Kolektivním domě, tak z pěveckého sboru Studánka ze Základní školy Mánesova v Otrokovicích a pěveckého sboru zlínského Gymnázia a Jazykové školy z náměsti T.G.Masaryka.

Pěvecký sbor gymnázia na náměstí Míru
Pěvecký sbor Studánka z Otrokovic na náměstí Míru
Děti ze školky v Kolektivním domě na náměstí Míru ve Zlínu
Den s Českým rozhlasem na náměstí a rozdávání Babských rad
O Babské rady byl zájem

Aňa Geislerová a Andy Hryc na červeném koberci: Kvalitu a autenticitu snímků na zlínském filmovém festivalu ocenila herečka Anna Geislerová, která je v letošním 58. ročníku předsedkyní hlavní mezinárodní odborné poroty pro hraný film pro děti a mládež. "Léta sem jezdím, ale až jako člen poroty jsem si uvědomila, jak fantastické a hluboké filmy tu jsou," řekla dnes ČTK Geislerová. Ta dnes se slovenským hercem Andym Hrycem kráčela po červeném koberci.

Anna  Geislerová na červeném koberci
Andy Hryc na festivalu
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.