Cuketová bábovka
Nejčastější větou poloviny léta je: „Nechceš cuketu?“ Máte-li poblíž štědrého zahrádkáře nebo sami pěstujete, následující recept bude pro vás. Apetýt přináší sladký recept na cuketovou bábovku.
Co budete potřebovat?
- 350 g cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 300 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 skořicové cukry
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- hrst nasekaných ořechů
- rozinky
Postup:
- Cukety očistíte a najemno nastrouháte.
- Důkladně je promíchejte s moukou, práškem a cukrem.
- V menší misce vymíchejte vanilkový cukr, vejce a skořicový cukr.
- Směs přidejte do těsta a poté přidejte olej, ořechy a rozinky.
- Vylijte do vymazané a moukou vysypané formy.
- Pečte v mírně vyhřáté troubě při 180 ºC asi 40 minut.
Tip: Vychladlou bábovku můžete polít čokoládovou polevou nebo sladko-kyselou citronovou polevou, kterou připravíte z moučkového cukru, citrónové šťávy a teplé vody.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.