Cuketový tatarák

Oblíbená pochoutka ideální k příjemnému letnímu posezení venku, obzvláště ve vegetariánské verzi. Dnes si společně připravíme tatarák-cukeťák.

Už z názvu vyplývá, že hlavní ingredience bude cuketa. Pojďme se vrhnout na recept na slíbený tatarák-cukeťák.

Připravte si:

  • 2 kusy středně velkých cuket
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velkou cibule
  • na dochucení: sůl, kečup, sladká mletá paprika, pepř, hořčice

Postup:

  1. Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, dáme do misky a osolíme.
  2. Z cukety vymačkáme vodu. 
  3. Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli.
  4. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl.
  5. Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme. 
  6. Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem.
  7. Tatarák z cukety podáváme jako klasický masový tatrák s topinkami či tousty.

Související

  • Plněné zapečené cukety

    Zahrádkáři se letos radují z vydatné úrody cuket. Můžete u ní využít nejen plod, ale i květy.

  • Cuketová polévka

    Jak vaří kuchař? Na to se ptáme v pondělních apetýtových receptech brněnského kuchaře Jakuba Škaroupky. Své zkušenosti sbíral mimo jiné také v Anglii.

  • Cuketová pomazánka

    Dnes pro vás v Apetýtu máme recept na Cuketovou pomazánku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, projektový manažer ČRo

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.