Cuketový tatarák
Oblíbená pochoutka ideální k příjemnému letnímu posezení venku, obzvláště ve vegetariánské verzi. Dnes si společně připravíme tatarák-cukeťák.
Už z názvu vyplývá, že hlavní ingredience bude cuketa. Pojďme se vrhnout na recept na slíbený tatarák-cukeťák.
Připravte si:
- 2 kusy středně velkých cuket
- 4 stroužky česneku
- 1 velkou cibule
- na dochucení: sůl, kečup, sladká mletá paprika, pepř, hořčice
Postup:
- Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, dáme do misky a osolíme.
- Z cukety vymačkáme vodu.
- Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli.
- Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl.
- Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme.
- Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem.
- Tatarák z cukety podáváme jako klasický masový tatrák s topinkami či tousty.
Související
-
Plněné zapečené cukety
Zahrádkáři se letos radují z vydatné úrody cuket. Můžete u ní využít nejen plod, ale i květy.
-
Cuketová polévka
Jak vaří kuchař? Na to se ptáme v pondělních apetýtových receptech brněnského kuchaře Jakuba Škaroupky. Své zkušenosti sbíral mimo jiné také v Anglii.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.