Cuketový tatarák
Oblíbená pochoutka ideální k příjemnému letnímu posezení venku, obzvláště ve vegetariánské verzi. Dnes si společně připravíme tatarák-cukeťák.
Už z názvu vyplývá, že hlavní ingredience bude cuketa. Pojďme se vrhnout na recept na slíbený tatarák-cukeťák.
Připravte si:
- 2 kusy středně velkých cuket
- 4 stroužky česneku
- 1 velkou cibule
- na dochucení: sůl, kečup, sladká mletá paprika, pepř, hořčice
Postup:
- Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, dáme do misky a osolíme.
- Z cukety vymačkáme vodu.
- Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli.
- Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl.
- Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme.
- Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem.
- Tatarák z cukety podáváme jako klasický masový tatrák s topinkami či tousty.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.