Zázvorový aperitiv

Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 7. února.

Budete potřebovat:

  • 25 dkg zázvoru
  • 30 dkg cukru krupice
  • šťávu ze 2 citronů
  • 600 ml vody
  • 1 vodku

Postup:

  1. Na kostičky nakrájený zázvor dáme do hrnce a vaříme.
  2. Po 20 minutách přidáme cukr a citrónovou šťávu. Až se cukr rozpustí, přecedíme a necháme aperitiv vychladnout.
  3. Poté přidáme alkohol.
  4. Nápoj uchováváme v chladu, před použitím vždy protřepeme. Výborná je lžíce po jídle – pomáhá s trávením!

Související

  • Zázvorovo-mrkvový životabudič

    Co udělat pro své tělo, aby byla pravděpodobnost, že nemoci odolá, co nejvyšší? Dejte si nápoj, který je doslova vitamínovou bombou.

  • Pomazánka z pečené dýně

    Recept na pomazánku z pečené dýně nám poslala paní Jiřina z Ostopovic. Patří k podzimní tradici a u nich v rodině se na ni hlavně vnoučata velmi těší. 

  • Nadýchané houstičky

    Oslnit návštěvu při grilování domácími houstičkami? To vás naučí dnešní Apetýt. Recept nám poslala posluchačka Jindřiška z Valašského Meziříčí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.