Zázvorový aperitiv
Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 7. února.
Budete potřebovat:
- 25 dkg zázvoru
- 30 dkg cukru krupice
- šťávu ze 2 citronů
- 600 ml vody
- 1 vodku
Postup:
- Na kostičky nakrájený zázvor dáme do hrnce a vaříme.
- Po 20 minutách přidáme cukr a citrónovou šťávu. Až se cukr rozpustí, přecedíme a necháme aperitiv vychladnout.
- Poté přidáme alkohol.
- Nápoj uchováváme v chladu, před použitím vždy protřepeme. Výborná je lžíce po jídle – pomáhá s trávením!
Související
-
Zázvorovo-mrkvový životabudič
Co udělat pro své tělo, aby byla pravděpodobnost, že nemoci odolá, co nejvyšší? Dejte si nápoj, který je doslova vitamínovou bombou.
-
Pomazánka z pečené dýně
Recept na pomazánku z pečené dýně nám poslala paní Jiřina z Ostopovic. Patří k podzimní tradici a u nich v rodině se na ni hlavně vnoučata velmi těší.
-
Nadýchané houstičky
Oslnit návštěvu při grilování domácími houstičkami? To vás naučí dnešní Apetýt. Recept nám poslala posluchačka Jindřiška z Valašského Meziříčí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.