Nevzhledné parkoviště u zlínského Prioru se změní. Bude bezpečnější a se stromy

Zlínská radnice chce obnovit prostranství mezi obchodním domem Prior a tržnicí v centru města.

Plocha je nyní využívána jako parkoviště. Projekt navazuje na nynější rekonstrukci obchodního domu, investorem je majitel objektu, společnost Prior.

"Půjde o renovaci současného nevyhovujícího stavu, výraznou změnou bude především výměna povrchů a změna rozmístění parkovacích stání. Plocha bude nadále využívána pro parkování, počet stání zůstane podobný jako dnes, místa však budou komfortnější. Zásadně se změní prostor pro chodce, který bude zřetelně vymezený, a tím i bezpečnější. Bude také prodloužena cyklostezka podél budovy tržnice a dojde k osázení stromů," uvedl primátor Miroslav Adámek (STAN). Obnova by měla být hotová ještě letos.

Plocha bude využitelná také pro jiné účely, například v době festivalů a Barum rally. „Pokud půjde vše podle plánu, prostor začne sloužit obyvatelům města ještě v průběhu tohoto roku,“ doplnil Ivo Tuček

Město při projektu spolupracuje s majitelem obchodního domu. "Připravované zvelebení parkoviště jedině vítáme," uvedl jednatel společnosti Prior Zlín Radovan Pilich.

Rekonstrukce obchodního domu, který byl postaven podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury v duchu zlínské funkcionalistické architektury v roce 1932, začala loni v létě. "Pokračujeme podle původního časového harmonogramu. Stále platí, že otevření dvou spodních podlaží obchodní pasáže plánujeme na konec prázdnin," uvedl Pilich.

Vizualizace zlínského Prioru po rekonstrukci

Související