Neschválený přechod odkládá linku k zoologické zahradě. Změny ve zlínské MHD se na poslední chvíli přesunují na červen

Zkušební provoz na prodloužené trolejbusové lince 4, na nové trolejbusové lince 5 a na nové autobusové lince 46 na trasách k ZOO Zlín a do Velíkové bude zahájen až 1. června.

K posunutí termínu o dva měsíce se rozhodla radnice s ohledem na bezpečnost cestujících. Na Vršavě totiž zatím nedošlo k vybudování plánované zastávky MHD naproti trolejbusové točně a přechodu pro chodce k tenisovým kurtům.

„Vzhledem k tomu, že ještě nemáme schválený alespoň provizorní přechod u zastávky u kurtů, nechal jsem odsunout spuštění zkušebního provozu nových linek na počátek června. Do té doby se budeme chtít potkat s obyvateli Vršavy a probrat s nimi plánované změny,“ uvedl primátor Jiří Korec s tím, že termín tohoto setkání radnice v dostatečném předstihu oznámí.

K zoo budou přes místní části Kostelec a Štípa od června jezdit nové bateriové trolejbusy, trakční vedení se tak prodlužovat nebude.

Dosud zajíždějí k zoo autobusy linek 34, 35 a 36, nezřídka v hodinových i delších intervalech. Trolejbusy mají k zoo jezdit v intervalu 15 až 20 minut.

Spustit audio

Související