Kvůli uzavření mostu v Otrokovicích se změní městská hromadná doprava. Výluka potrvá měsíce

Nadjezd se kvůli opravě uzavře 18. února

Kvůli rekonstrukci mostu přes železniční trať v ulici Nadjezd v Otrokovicích na Zlínsku pojedou autobusy městské hromadné dopravy (MHD) na Baťov po výlukové trase.

Nadjezd se kvůli opravě uzavře 18. února. Přemístí se také zastávka Nadjezd a zruší zastávka U Dřevnice. Předpokládá se, že výlukový provoz na lince 55 potrvá přibližně do 20. září tohoto roku, uvedla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Most přes železnici se v Otrokovicích uzavře 18 února. Sedm měsíců se bude jezdit po objížďkách

Uzavírka

Uzavírka způsobí změny v jízdních řádech městské hromadné dopravy, zrušení či přemístění zastávek MHD

"Pro autobusovou linku číslo 55 bude uzavírka nadjezdu ve stejnojmenné ulici v Otrokovicích znamenat poměrně velký zásah do standardního provozu. Částečně se to dotkne i autobusů na lince 70 a některých přímých spojů linky 2, které jezdily až na Štěrkoviště," uvedla mluvčí.

Provoz MHD bude přesměrován na výlukovou trasu po ulici Komenského, přes světelnou křižovatku směrem na obec Tlumačov, přes nadjezd nad železnicí na hranici katastrů Otrokovic a Tlumačova v lokalitě Skály, kolem vodní nádrže Štěrkoviště a po třídě Tomáše Bati do Baťova. Výluková trasa linky 55 je o pět kilometrů delší než standardní trasa.

Zastávka Nadjezd bude přesunuta na dočasné zastávky v ulici Komenského, zastávka U Dřevnice bude zrušena, cestující mohou využít zastávku Hurdisky nebo přesunutou zastávku Nadjezd. "Spoje označené 55X budou zajíždět až na zastávku Hurdisky, potom se otočí na kruhovém objezdu a pojedou zpět na otrokovické nádraží. Spoje označené 55h končí již na zastávce Společenský dům, odkud pojedou zpět na nádraží," uvedla mluvčí.

"V současné době připravujeme vše pro to, aby od 1. dubna 2019 mohla být zřízena dočasná zastávka v ulici Přístavní, aby byla obsloužena i část Kolonky, která bude mít nejdelší docházkové vzdálenosti," uvedla vedoucí městského odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

Most je již v havarijním stavu, město dostalo na jeho rekonstrukci 118 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Mapa objížděk MHD v Otrokovicích
autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související