Nemocnice Zlínského kraje zpřísnily zákaz návštěv o porodnice a dětská oddělení

12. březen 2020 13:22

Zákaz návštěv ve v nemocnicích zřizovaných Zlínským krajem se zpřísnil, nemocnice dostaly nařízení zakázat návštěvy porodnic a dětských oddělení.

Návštěvy v porodnicích, na novorozeneckých a dětských odděleních jsou od středečního odpoledne zakázány rovněž ve všech čtyřech nemocnicích Zlínského kraje. Opaření se týká i doprovodu žen, které přicházejí k porodu.

Nemocnice, které návštěvy ve svých areálech zakázaly už dříve, dostaly včera nařízení z Krajské hygienické stanice Zlínského kraje, aby původní zákazy ještě zpřísnily. Podle krajských hygieniků se jedná o mimořádné opatření související s nárůstem počtu onemocnění novým koronavirem v České republice.

Čtěte také

„Chápeme, že pro každého rodiče je příchod potomka na svět velmi důležitým a citlivým okamžikem. Je nám proto velmi líto, že musíme v těchto dnech vyloučit přítomnost dalších osob u samotného porodu včetně otců, kteří chtějí tuto událost prožívat spolu se svými partnerkami. Situace u nás i v celé Evropě je ale mimořádná a je tedy nutné, abychom se všichni podřídili nařízením, která by ve výsledku mohla pomoci zpomalit nebo úplně zastavit šíření onemocnění koronavirem,“ konstatoval Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje.

V porodnicích nemocnic ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži se ročně narodí více než pět tisíc dětí, denně se tak v nemocnicích Zlínského kraje uskuteční v průměru okolo 14 porodů.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související