Meruňkové recepty
Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou 26. července.
Restované meruňky s česnekem – příloha k masu
Postup:
Skvělou přílohou ke grilovanému masu jsou vypeckované a rozčtvrcené čerstvé meruňky, které orestujete na olivovém oleji s trochou prolisovaného česneku.
Grilované meruňky plněné meduňkovým tvarohem
Suroviny na 4 porce:
12 meruněk, 30 g vanilkového cukru, 200 g měkkého tvarohu, 1 pomeranč, snítka meduňky, 40 g másla
Postup:
Meruňky nařízneme pouze z části, abychom mohli vyjmout pecku a meruňku přitom nerozpůlili. Do každé meruňky nasypeme trochu cukru. Tvaroh smícháme s pomerančovou kůrou, sekanou meduňkou a cukrem. Hotovou směsí plníme meruňky, které lehce uzavřeme. Naplněné meruňky napícháme na špízy po třech kusech, poklademe máslem a vložíme do grilovací misky. Grilujeme dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.