Medové kuře
Pokud jste z této kombinace znejistěli, nejste jediní. Ani Josef Veselý si zprvu nebyl jist, zda je kuře a med tou správnou kombinací.
„Nevěřil jsem zprvu, že ho půjde dohromady. Totiž kuřecí maso, a med, tedy suroviny, nacházející se na opačném konci všeobecně uznávaných dobrot. Tedy: uznávaných samy o sobě, nikoli pospolu. Kdysi jsem narazil na něco podobného, co mělo původ snad v Africe, ale přísahat na to nelze. Zapamatoval jsem si pouze část postupu, zbytek jsem doplnil dle svého naturelu. (...) Maso vůbec není sladké, zkaramelizovaný med vytvoří na kuřeti báječnou kůrčičku.“
Budete potřebovat:
kuře
máslo
med
sůl, pepř
nasekané vlašské ořechy
mletý/strouhaný zázvor
Postup:
1. Kuře očistíme a jemně nasolíme.
2. Kousek másla rozehřejeme a rozpustíme v něm med.
3. Směsi pak potřeme kuře zevnitř i z vnějších stran.
4. Posypeme mletými ořechy a trochou zázvoru.
5. Upečeme obvyklým způsobem.
6. Servírujeme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka