Manželé Kohoutkovi z Kyselovic mají Srdce na pravém místě – prostřednictvím spolku s tímto názvem pomáhají

Hostem Českého rozhlasu Zlín byl Jakub Kohoutek z Kyselovic na Kroměřížsku, zakladatel spolku Srdce na pravém místě.

Rčení, že někdo má srdce na pravém místě, zná jistě každý. Manželé Kohoutkovi z Kyselovic na Kroměřížsku ho ale uplatňují vrchovatou měrou. A to nejen tím, že založili spolek s názvem Srdce na pravém místě, ale především tím, že už téměř 10 let pomáhají ostatním.

Prvním impusem pro pomoc jiným bylo možná neobvykle vlastní štěstí, kdy si uvědomili, jak je krásné mít zdravé děti. Rozhodli se proto pomáhat těm, kteří takové štěstí neměli. Využili zkušenosti z podnikání, přes kontakty ve sportu se jim podařilo uspořádat první akce a postupně zapojit hodně lidí. Dnes mají velkou radost, že třeba jen během loňského roku mohli podpořit dalších 21 dětí.

Cesty, jak získávají peníze, jsou velmi různorodé. Během ledna 2024 pomáhali například „šviháci“ neboli kdokoli, kdo se zapojil do pomoci jen tím, že skákal přes švihadlo. Lednovou švihadlovou výzvu zorganizovali už počtvrté a zapojilo se do ní 7 416 účastníků.

Komu a jak spolek Srdce na pravém místě pomáhá? Jaké jsou plány Kohoutkových do budoucna? I to se dozvíte v rozhovoru s Jakubem Kohoutkem.

Spustit audio

Související