Malí, velcí detektivové s Polívkou i Lasicou. Do Zlína se vrací hraný film

9. únor 2018

Detektivní seriál pro děti začnou letos připravovat ve zlínských filmových ateliérech. Známý slovenský režisér a herec Juraj Nvota bude natáčet seriál Malí, velcí detektivové.

Jde o příběh dětí, které se dostanou na stopu pašerákům exotických zvířat. Třináct dílů, ve kterých se objeví kromě dětských herců i Bolek Polívka nebo Milan Lasica, by se mělo na obrazovkách objevit příští rok.

Scénáristou je Pavel Taussig. Ten pracoval i na oscarovém snímku Kolja.

Hlavním hrdinům je 10 až 12 let. Musí vydržet natáčení, které je naplánované na víc než 60 dnů. Při jejich výběru byly výhodou, ale ne podmínkou, herecké zkušenosti.

„Byli jsme překvapení, jak velký byl zájem. Přihlásilo se nám tři sta dětí, ve druhém kolem jsme vybrali 110 dětí,“ uvedla produkční Filmových ateliérů Zlín Eva Plutová. Z nich se režisér vybral 26 mladých herců a hereček do závěrečného kola.

„Točit budeme přes léto v České republice i na Slovensku, hlavně ve Zlíně a v Bratislavě,“ uvedla Plutová.

Nejde o jediný projekt, který město vrací na filmovou mapu.

Kromě seriálu o malých detektivech školácích ve Zlíně Česká televize natáčí v koprodukci s městem dokument Zlínský klenot. Pohádku z valašského prostředí zde chce vytvořit Marta Gerlíková, autorka celovečerního filmu Děda.

Zlínská produkční Karolína Zalabáková zase připravuje s režisérem Janem Bártkem komediální seriál z posledního roku střední školy s názvem Jakože hustě. Nyní pracují na scénáři.

A zlínští animátoři ze studia Kouzelná animace se budou podílet na filmu Fany byla při tom. Ten vzniká v koprodukci Německa, Belgie, České republiky a Lucemburska.

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související