Makovec podle Petry Burianové
Hospodyňky, co rády pečete, nastražte uši. Dnešní recept Petry Burianové je snadný a potřebovat budete hlavně mák.
Na makovec budete potřebovat:
- 60 g másla
- 180 g cukru krupice
- 1 vejce
- 300 g mléka
- 200 g hladké mouky
- 200 g mletého máku
- 1 prášek do pečiva
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Tip: Mletý mák je dobré uchovávat v chladu, ideálně v lednici.
Související
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
-
Křehký závin podle Petry Burianové
V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.
-
Zahřívanice podle Petry Burianové
V Apetýtu vám nabídneme recept Petry Burianové z její knihy Cesta z těsta. Nebudeme ale nic péct, budeme připravovat lahodný nápoj na zahřátí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.