Makovec podle Petry Burianové

Hospodyňky, co rády pečete, nastražte uši. Dnešní recept Petry Burianové je snadný a potřebovat budete hlavně mák.

Na makovec budete potřebovat:

  • 60 g másla
  • 180 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 300 g mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g mletého máku
  • 1 prášek do pečiva

Postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Tip: Mletý mák je dobré uchovávat v chladu, ideálně v lednici.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.