Luhačovické Zálesí láká turisty

11. červen 2011

Dvacet obcí z okolí Luhačovic letos připravuje nové nabídky pro posílení turistického ruchu v regionu. Malebná krajina mezi Vizovickými vrchy a Bílými Karpaty je doposud známá především díky lázním v Luhačovicích. To chtějí členové obecně prospěšné společnosti Luhačovské Zálesí změnit.

Pro letošní sezónu společnost připravila dvě naučné stezky. Trasy provázejí návštěvníky celým regionu a ukazují jeho pamětihodnosti i přírodní krásy. „Především jsme ale vydali cykloprůvodce, který tady zatím chyběl,“ podotkl ředitel společnosti Luhačovské Zálesí Roman Kašpar. Dalšími novinkami podle něj jsou materiál s tipy na nejzajímavější výlety a turistická mapa regionu.

Nové stezky turisty provedou krásami okolím Luhačovic

Cykloturistika je na Zlínsku velmi žádaná. V kraji jsou dokončeny dvě nové páteřní stezky – kolem Baťova kanálu a cyklostezka Bečva. „Cykloturostika je velkým fenoménem, který do našeho kraje láká davy turistů,“ upozornil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu východní Moravy s tím, že tento trend potvrzuje také zájem cestovních kanceláří, které do regionu pravidelně vozí návštěvníky.

autor: rv
Spustit audio