Lidé na Valašsku i Zlínsku začínají svážet jablka do moštáren

Podzimní sklizeň ovoce začíná a napilno tak začínají mít i moštárny, kde se zpracovávají především jablka. V těchto dnech mají první objednávky a lisovat budou třejmě až do půlky listopadu.

Jak to vypadá v moštárně a co vše předchází tomu, než se napijete čerstvého ovocného moštu? To se dozvíte v reportáži Gabriely Hykl, která natáčela v moštárně Moštuj ve Valašských Kloboukách.

Výroba moštu z jablek (moštárna Moštuj)
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    mujRozhlas

    –  audiosvět Českého rozhlasu na jednom místě

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

    Václav Žmolík, moderátor

    ze_světa_lesních_samot.jpg

    Zmizelá osada

    Koupit

    Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.