Letní kolony v Otrokovicích. Dostavba obchvatu a uzavření sjezdu z dálnice navede auta do města

7. červenec 2020 06:08

Sjezd na konci dálnice D55 zůstane uzavřený do 20. srpna

 

Dostavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic na Zlínsku si téměř celé letní prázdniny vyžádá uzavření exitu 32 na dálnici D55 ve směru od Přerova do Zlína.

Veškerou dopravu je ode dneška nutné svést do Otrokovic. Řidiči, kteří se chtějí vyhnout centru města a případným kolonám, by měli zvolit jinou trasu, sdělila mluvčí zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Lucie Trubelíková.

Čtěte také

Sjezd na konci dálnice D55 zůstane uzavřený do 20. srpna. "Veškerá doprava bude muset sjíždět na 30. kilometru z dálnice a projet centrem Otrokovic po komunikaci I/55," uvedl ředitel zlínské pobočky ŘSD Karel Chudárek.

Podle vedoucí dopravně-správního odboru otrokovické radnice Renáty Krystyníkové se ve městě budou tvořit kolony. "Kdo se bude chtít vyhnout centru Otrokovic i případným kolonám, měl by zvolit jinou trasu. Například z dálnice D55 sjet na Holešov a v opačném směru, tedy od Uherského Hradiště, využít do Zlína trasu přes Bohuslavice u Zlína," uvedla Krystyníková.  

Uzavírka exitu 32 souvisí se stavbou další části jihovýchodního obchvatu, který bude ŘSD postupně propojovat s již hotovou severovýchodní částí. "Se zhotovitelem stavby intenzivně pracujeme na tom, aby mohla být část jihovýchodního obchvatu Otrokovic uvedena do omezeného provozu již příští rok v květnu," uvedl zástupce správce stavby ŘSD Zlín Pavel Dvořák.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic začala předloni v říjnu, hotovo by mělo být koncem příštího roku.

Náklady přesáhnou 710 milionů korun bez DPH. Dostavovaná část obchvatu města bude dlouhá přes 3,1 kilometru, naváže na severovýchodní úsek otevřený v roce 2006. Dokončený obchvat pomůže z centra Otrokovic odvést především tranzitní dopravu. Z města má dálnice D55 v budoucnu mířit dále směrem k Uherskému Hradišti a k dálnici D2 u Břeclavi.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související