Kvašená zelenina Franty Kocourka
Dvacet let uplynulo letos v červenci od smrti brněnského baviče, siláka a herce Franty Kocourka.
Postava Franty Kocourka je neoddělitelně spojena s městem Brnem, kde žil a působil. Udivoval své okolí nesmírnou fyzickou silou, ale k tomu byl i výborným bavičem s repertoárem často přesahujícím hranici černého humoru.
Josef Veselý natočil s Frantou Kocourkem rozhovor v roce 1991, pár měsíců před jeho smrtí. Franta Kocourek tehdy poskytl posluchačům recept na výbornou kvašenou zeleninu. Recept jste mohli slyšet v pořadu Siesta 29. července 2011 a my vám jej teď nabízíme k poslechu ze záznamu v našem audio archivu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka