Kvalda zrušena, bude rovnou finále. Šárka Pančochová pojede o medaili v pondělí

11. únor 2018

Počasí změnilo plány závodnic ve slopestylu snowboardistek na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Rodačka z Uherského Brodu Šárka Pančochová pojede rovnou finále.

Pořadatelé dnes začátek kvalifikace kvůli nepřízni počasí nejprve odložili, ani po půlhodinovém čekání se ale silný vítr neuklidnil.

Vzhledem k předpovědi se proto rozhodli soutěž o den posunout a zařadili ji před plánované pondělní finálové jízdy, nakonec ale pustili do bojů o medaile všechny závodnice.

"Takže nám to dneska bohužel zrušili. Foukalo tornádo největší. Všichni postupujou do finále, takže na to nezapomeňte dívat," uvedla na sociálních sítích Pančochová.

Olympijské zpravodajství můžete sledovat i vysílání Českého rozhlasu Zlín. Nejnovější informace uslyšíte pravidelně jak ve zprávách, tak v denním vysílání.

„Lepší pro mě by měl být slopestyle. Moc jich nebylo a moc jsem jich nejela, těším se na to. Big Air bude náročnější, protože tam mají holky víc triků, kde by mě mohly překonat, ve slopestylu pojedu na styl,“ řekla Radiožurnálu ještě před zrušenou kvalifikací Pančochová.

Vítr, jehož rychlost na horách přesahovala 70 km/h, si už dnes v Koreji vynutil změny v programu alpského lyžování v podobě přeložení plánovaného sjezdu mužů na čtvrtek. Podmínky navíc komplikuje mráz, muži odjeli finále slopestylu v teplotách kolem -13 stupňů Celsia.

Šárka Pančochová pojede finale

Související