Kuřecí plátky v meruňkové omáčce po Židlochovicku

Tuto lahůdku moravské kuchyně si nemůžete nechat ujít. Vyzkoušejte si tento recept od naší posluchačky Ivany Flajšingerové s námi!

Suroviny:
4 kuřecí řízky
3 měkké meruňky
3 tvrdší meruňky
menší hrstka sekaných mandlí
1 ml suchého bílého vína
malý panák meruňkovice
olej na smažení
pepř, sůl, cukr

Postup:
1. Kuřecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a na oleji osmahněte.

2. Poté je podlijte vínem a duste do měkka.

3. Připravené maso vyndejte a přidejte oloupané a nakrájené měkké meruňky, které rozvaříte.

4. Přidejte tvrdší meruňky nakrájené na kostičky, meruňkovici a na závěr dochuťte solí a cukrem.

5. Nakonec posypte opraženými mandlemi. Podávejte s bramborem.