Kuřecí plátky v meruňkové omáčce po Židlochovicku
Tuto lahůdku moravské kuchyně si nemůžete nechat ujít. Vyzkoušejte si tento recept od naší posluchačky Ivany Flajšingerové s námi!
Suroviny:
4 kuřecí řízky
3 měkké meruňky
3 tvrdší meruňky
menší hrstka sekaných mandlí
1 ml suchého bílého vína
malý panák meruňkovice
olej na smažení
pepř, sůl, cukr
Postup:
1. Kuřecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a na oleji osmahněte.
2. Poté je podlijte vínem a duste do měkka.
3. Připravené maso vyndejte a přidejte oloupané a nakrájené měkké meruňky, které rozvaříte.
4. Přidejte tvrdší meruňky nakrájené na kostičky, meruňkovici a na závěr dochuťte solí a cukrem.
5. Nakonec posypte opraženými mandlemi. Podávejte s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.