Krupicové řezy
S Apetýtem pečeme a ladíme se na blížící se svátky jara, rodinných setkání a návštěv, pro které je často nutné něco rychle upéct. Zkuste tyhle krupicové řezy.
Hlavní ingrediencí je šťavnaté ovoce, které nakrájíte na větší kousky, idální jsou čerstvé jahody, jablka, kompotované broskve nebo mandarinky.
Budete potřebovat:
- 100 g dětské krupičky
- 500 g polotučného tvarohu
- 100 g másla
- 2 vejce
- 80 g cukru
- půl vanilkového pudinku
- půl kypřícího prášku
- šťávu z poloviny citronu
- 200 g ovoce
Postup:
- Změklé máslo utřete s cukrem a vejci. Přidáte tvaroh, citronovou šťávu a pečlivě rozmícháte.
- V jiné misce si smícháte krupičku s pudinkovým práškem a přisypete do tvarohové směsi.
- Důkladně promíchejte, až vznikne hustější hmota, tu potom rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
- Umyté ovoce nechte okapat, jahody krájejte na čtvrtky, dejte na těsto a lehce je do hmoty vmáčknete.
- Krupicové řezy pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Párátkem zkuste, zda je těsto hotové.
- Servírujte s kopečkem šlehačky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.