Koprová omáčka s vejcem a novým bramborem
Jak vaří manželé? To je otázka prázdninových pondělků v Apetýtu. Za receptem se opět vydáváme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových.
Na Koprovku podle manželů Senohrábkových potřebujeme:
- 1–2 polévkové lžíce másla
- 2–3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 l mléka
- 25 ml 12% smetany na vaření
- sůl
- 2–4 polévkové lžíce octa
- 2–3 polévkové lžíce cukru krupice
- vejce
- nové brambory
- kopr
- menší cibuli
Postup:
- Uvaříme vejce a nové brambory.
- Oloupeme si malou cibuli a nakrájíme jí hodně najemno.
- V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme cibulku.
- Do menšího kastrolku dáme ocet a cukr, povaříme.
- Očistíme a nasekáme kopr.
- Jakmile začne ocet s cukrem vařit, dáme do něj nasekaný kopr, vaříme asi 2–3 minuty.
- Mezitím nám zesklovatěla cibulka, nesmí zhnědnout, zasypeme ji tedy moukou a připravíme světlou jíšku.
- Zalijeme mlékem s pokojovou teplotou a povaříme.
- Připravený ocet s cukrem a koprem nalijeme do omáčky, promícháme.
- Stále omáčku vaříme, přidáme smetanu.
- Dochutíme solí, případně cukrem a octem.
- Podáváme s vejcem a novým bramborem.
Související
-
Trhací česnekový chléb
Jak vaří manželé? To nás zajímá v prázdninovém čase v pondělních apetýtových receptech. Konkrétně opět míříme do kuchyně manželů Josefa a Stanislavy Senohrábkových.
-
Zelný salát s pomerančem
V pondělních apetýtových receptech vás nově zveme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových. Příští rok oslaví společných 40 let manželství.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka