Cuketa s mozzarellou

Další díl z apetýtového seriálu Jak vaří manželé.

Na cuketu s mozzarellou budete potřebovat:

  • 1 mladou cuketu
  • 1 balení mozzarelly
  • ½ litru piva
  • sůl
  • chilli
  • sladká paprika
  • 5-6 polévkových lžic hladké mouky
  • 3 vejce
  • olej na smažení
  • pár kapek sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na kolečka.
  2. Osolíme, okořeníme.
  3. Dáme na utěrku vypotit, cuketa pouští vodu.
  4. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Asi polovinu, kolik máme plátků cukety.
  5. Uděláme si těstíčko z vajec, mouky, piva a trochy sezamového oleje (lze i bez něj).
  6. Těstíčko uděláme dost husté – asi jako na lívance, nesmí téct.
  7. Na polovinu okořeněné cukety dáme mozzarellu.
  8. Přiklopíme druhým plátkem cukety a přitiskneme.
  9. Máčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
  10. Dá se jíst samotné nebo s přílohou. 
zdroj: Josef a Stanislava Senohrábkovi

Související

  • Trhací česnekový chléb

    Jak vaří manželé? To nás zajímá v prázdninovém čase v pondělních apetýtových receptech. Konkrétně opět míříme do kuchyně manželů Josefa a Stanislavy Senohrábkových.

  • Zelný salát s pomerančem

    V pondělních apetýtových receptech vás nově zveme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových. Příští rok oslaví společných 40 let manželství.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.