Klády proletěly čelním sklem osobního auta v Prusinovicích. Zraněna byla celá osádka vozu včetně dítěte

2. prosinec 2019 10:23

K nehodě došlo v sobotu v Prusinovicích na Kroměřížsku. Zraněna byla celá osádka vozu a pro malého chlapce přiletěl vrtulník záchranářů. V zavazadlovém prostoru zemřel pes.

K závažné dopravní nehodě došlo v sobotu odpoledne krátce před třetí hodinou na výjezdu z obce Prusinovice. Třiačtyřicetiletý řidič osobního auta jel po ulici Holešovská směrem na Holešov.

Vážná nehoda v Prusinovicích

„V úseku stoupání ho zřejmě oslnilo slunce a on tak přehlédl u krajnice stojící traktor, který převážel klády. Přední částí vozidla pak narazil do přívěsu s nákladem,“ popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Klády prorazily čelní sklo, a dostaly se až do prostoru vozidla. „Při nehodě se zranila celá osádka osobního auta,“ uvedla mluvčí.

Řidič a osmiletá dívka sedící na zadním sedadle utrpěli lehká zranění. „Vážně byl ale zraněn jedenáctiletý hoch, který seděl vepředu na místě spolujezdce. Záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice v Brně,“ řekla Kyšnerová. V zavazadlovém prostoru auta při nehodě uhynul pes.

Vážná nehoda v Prusinovicích

„Zasahující profesionální hasiči ze stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešova zajistili zraněným předlékařskou péči do příjezdu záchranářů. Poté u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Při nehodě došlo i k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem,“ popsala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Nehodu i nadále řeší kroměřížští dopravní policisté.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související