Když se na sebe dívám v televizi, tak se často vypnu, říká muž mnoha talentů Ondřej Sokol

Ondřej Sokol je muž tolika talentů, že je snad ani nejde vyjmenovat. Na pozornost médií je zvyklý, ale poskytování rozhovorů není úplně jeho nejoblíbenějším koníčkem. „S každým rozhovorem jsem hrozně nervózní, bral bych obejmutí,” řekl hned v úvodu rozhovoru Na pohovce Jožky Kubáníka.

Jako dítě byl Ondřej Sokol tak stydlivý, že se odmítal jakkoliv veřejně projevovat. Ale jednoho dne shodou mnoha okolností odehrál před dětmi na táboře scénku, jak Karel Gott ladí kytaru, lidi se mu smáli a jak prozradil, „byl to naprosto magický okamžik”, díky kterému přišla touha stát se hercem. 

Vystudoval herectví a režii na DAMU, a i když mu hlasová pedagožka říkala: „Co vám to udělali, že vás sem vzali?”, stal se jedním z nejobsazovanějších herců, vyhledávaným překladatelem, režisérem i moderátorem. Diváci jej znají nejenom z filmů jako je Perfect Days, Dvojníci a dalších, ale ze seriálů Redl, Devadesátky… Miluje improvizace, léta byl tváří oblíbené Partičky, přesto v rozhovoru s Jožkou Kubáníkem přiznal, že všechno potřebuje  mít absolutně přesně připravené a musí v každém okamžiku vědět, co bude dělat. K tomu dodává: „Jsem ale šťastný, kdykoliv to můžu v rámci toho kouzla opustit. Ale musím mít jistotu, že když nebude inspirace, mám záchranný plán.”

Ačkoliv hraje, režíruje a moderuje největší televizní projekty u nás, přiznává, že se sebou nebude nikdy spokojený. „Když se na sebe někdy dívám, tak ten, co ho sleduju, není můj úplně nejoblíbenější herec. To znamená, že ho často vypnu. Moc dlouho u sebe nevydržím,” říká upřímně.

Poslechněte si celý rozhovor.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Ondřej Sokol byl od samého počátku našeho rozhovoru tak vstřícný a příjemný, až jsem měl pocit, že se známe spoustu let. A i když během povídání tvrdil, že neumí chválit, po skončení mi poslal sms: „Díky moc! Máte TALENT!!!” Toho prostě musíte mít rádi.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související