Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Recept z Apetýtu, kterým ve čtvrtek 7. listopadu provázela Věra Hotařová.

Suroviny na 4 porce:
4 kachní prsa s kůží, 3 balíčky celého pepře, brandy, sůl

Příprava:
Předehřejte troubu – elektrickou na 200°C, horkovzdušnou na 180˚C. Pepř umelte nahrubo, nasypte ho do cedníku a pořádně jím zatřeste, kvůli odstranění jemného prachu. Pak pepř přesypte na talíř.

Ostrým nožem křížem krážem nařízněte kůži na prsíčkách, osolte je a obalte v pepři. Maso položte do pekáče kůží dolů a opékejte po pěti minutách na střední a potom na horní příčce. Pak prsíčka otočte a dejte jim ještě pět minut na to, aby se opekla krásně dorůžova.

Vyjměte pekáč z trouby, slijte přebytečný tuk na pánev. Rozpalte plotýnku a vypečenou šťávu přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, přilijte brandy a míchejte, dokud se nevytvoří omáčka. Prsa servírujte přelitá omáčkou, s bramborovou kaší a zeleninou podle vlastního výběru.

Poznámka:
Pokud vás nehoní čas, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je do pekáče a teprve pak zapněte troubu. Sádlo schované pod kůží se bude uvolňovat postupně a rovnoměrně a kachna se tak upeče ve vlastním tuku.