Jantarová stezka

24. červenec 2007

Přilákat turisty z východu a hlavně z Ruska, to je nový plán Zlínského kraje. Atraktivní výlety či dovolené bude spolu se sousedními kraji a Rakouskem nabízet jako Jantarovou stezku. Záměr všichni partneři skládají jako mozaiku a tak se Roman Verner vypravil za zodpovědným radním Zlínského kraje Jindřichem Ondrušem, aby se dozvěděl více.

"Laik si pod pojmem Jantarová stezka může představit, že hledáme různé atraktivnosti v regionu a chceme využít toho, že přes region šla jedna z obchodních stezek, která byla nazývána jantarová stezka. Chceme tak nabídnout návštěvníkům to nejlepší, co v regionu Zlínský kraj a v návazných oblastech máme a poskládat to do smysluplné trasy pobytu, " uvádí Ondruš.

Projekt byl původně zaměřený na ruskou klientelu a v průběhu práce se organizátoři zaměřili i na další země východu. " Myslíme si, že je potřeba o tom informovat. Jedná se vlastně o marketingový projekt a marketing je závislý na tom, že jsme v kontaktu s potenciálními zákazníky," říká Jindřich Ondruš. V daném případě se jedná o tour - operátory z východních trhů. Organizátoři proto chtějí využít toho, že na podzim letošního roku se konají veletrhy cestovního ruchu v Rusku. "Chceme tam o projektu už dopředu informovat," dodává radní Ondruš.

Návštěvníci Jantarové stezky by měli nalézt ty atraktivity, které v regionu jsou, ale o kterých ještě dneska turisté nebo lidé v cestovním ruchu neví. Podle Ondruše je nerovnováha mezi návštěvností Prahy, Čech a Moravy. "Důvodem je kromě jiného také to, že zajímavá místa neumíme prodat" . Projekt Moravská jantarová stezka si proto klade za cíl, sesbírat všechny informace od ubytování až po atraktivní cíle. Možným klientům tak připravit program, kde je spojené ubytování i s možností návštěvy atraktivit, které vyhovují určitým nárokům.

autor: rv
Spustit audio