Jak budou mít otevřeno lékárny? V nemocnicích ve Zlíně i v Hradišti každý den

Nemocniční lékárny ve Zlínském kraji budou o vánočních svátcích většinou otevřené.

V některých zařízeních bude zavřeno na Štědrý den či Nový rok, v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně a Uherskohradišťské nemocnici však bude lékárna dostupná každý den, sdělila mluvčí krajských nemocnic Dana Lipovská.

"Během vánočních svátků a Nového roku bude upravena provozní doba lékáren v nemocnicích, které zřizuje Zlínský kraj," uvedla Lipovská. Hlavní lékárna zlínské nemocnice bude mít přes svátky otevřeno denně, někdy bude službu zajišťovat pohotovostní okénko. I na Štědrý den a Nový rok bude otevřeno, a to od 08:00 do 20:00.

Každý den od Štědrého dne až do začátku nového roku bude mít otevřeno i lékárna Uherskohradišťské nemocnice, na Štědrý den od 08:00 do 20:00 a v následující dva vánoční svátky od 08:00 do 20:00.

Ve Vsetíně bude lékárna v nemocničním areálu i na poliklinice zavřená na Štědrý den a 29. a 30. prosince, v ostatní dny bude vždy alespoň jedna z lékáren otevřená. V Kroměřížské nemocnici budou obě lékárny zavřené od 22. do 26. prosince, 29. a 30. prosince i na Nový rok.

Lidé mohou využít i jiných lékáren než nemocničních, řada z nich však bude mít o svátcích zavřeno. Velké obchody musí podle legislativy zavřít 25. a 26. prosince. Na Štědrý den mohou mít otevřeno do 12:00.

autor: pes | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související