Vsetínská nemocnice má nové interní oddělení za 230 milionů. Stará interna fungovala od roku 1911

Výstavba pavilonu stála čtvrt miliardy korun, na dalších asi pětasedmdesát milionů přišlo vybavení pavilonu.

Stará vsetínská interna fungovala nepřetržitě od roku 1911. Byla původní hlavní nemocniční budovou.

Nová interna je sedmipodlažní, přičemž suterén a nejvyšší patro slouží jako technické zázemí.

Nadhled maminkám a vitalitu tatínkům. Vsetínští zdravotníci prodávají speciální pivo i baňky

Vánoční porodní ležák ze Vsetína

Vánoční porodní ležák nabízejí zdravotníci ve Vsetíně na vánočních trzích.

"V přízemí se nachází všechny interní ambulance, tedy příjmová ambulance pro pacienty interního spojeného lůžkového fondu, gastroenterologické pracoviště, kardiologie, neurologická ambulance, včetně EEG a EMG laboratoře," uvedl primář interního oddělení Ján Ürge.

Ve druhém podlaží je umístěna multioborová jednotka intenzivní péče až pro 12 pacientů. Ve třetím až pátém podlaží jsou standardní lůžkové stanice pro interní a neurologické pacienty. Podmínky pro péči o pacienty se podle Ürgeho výrazně zlepší.

 "Nový pavilon je moderně koncipován a vybaven, nabízí srovnatelný standard jako moderní nemocnice okresního typu v zahraničí," doplnil primář.

Všechny pokoje jsou maximálně třílůžkové s vlastním sociálním zařízením, budova je klimatizovaná, pacientům nabízí připojení k wifi a televizory na pokojích, které nabízí i ostatní standardní lůžková oddělení nemocnice.

Provoz nového interního pavilonu bude podle ředitelky nemocnice Věry Prouskové zahájen začátkem ledna. "V prvních dnech dojde ke stěhování ambulancí a lůžkové jednotky se budou stěhovat 7. a 8. ledna. Z tohoto důvodu nebudou od 2. do 4. ledna v provozu specializované ambulance, příjmové ambulance budou fungovat v plném rozsahu," uvedla Prousková. Lůžková péče stěhováním nebude nijak omezena.

autor: pes
Spustit audio

Související