Hokejového brankáře považuji za individuálního sportovce v kolektivním sportu, říká legenda hokeje Jiří Králík

V den svých sedmdesátých narozenin (11. dubna 2022) přijal pozvání k rozhovoru v Českém rozhlasu Zlín legendární hokejový brankář Jiří Králík.

Z mistrovství světa má doma zlato a tři stříbra, druhý byl také na olympijských hrách a v československé lize získal dva tituly. To je jen stručný výčet úspěchů, kterých dosáhl ve své kariéře hokejový brankář Jiří Králík, rodák ze Zlína. Ten 11. dubna 2022 oslavil sedmdesáté narozeniny a v tentýž den přijal i pozvání Českého rozhlasu Zlín k rozhovoru, ve kterém se mluvilo nejen o jeho úspěších, ale přišlo na řadu i narozeninové překvapení.

Jako dárek od Českého rozhlasu Zlín dostal Jiří Králík namluvené gratulace od svých kolegů Dominika Haška a Petra Čajánka, kteří na něj ledacos prozradili. Třeba to, že hraje dobře šachy, nebo že byl velmi úspěšný i jako trenér. Jiří Králík pak v reakci na jejich vzkazy naopak prozradil zase něco na ně.

Hlavním tématem rozhovoru byl samozřejmě hokej a Jiří Králík například řekl, že hokejového brankáře považuje za individuálního sportovce v kolektivním sportu. Vzpomněl na své působení ve Zlíně i v reprezentaci a prozradil, že hokej si vyzkoušel i jako hráč, což mu pak pomáhalo v bráně.

Mrzí ho, že nemohl hrát v zámoří, jak je to dnes u hokejových hráčů běžné? I to se dozvíte v rozhovoru s Jiřím Králíkem.

Jiří Králík je členem Síně slávy českého a zlínského hokeje – má vyvěšený dres s číslem 1 pod stropem Zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. 

Spustit audio

Související