Do mužů mě nikdo nechtěl, že jsem maličký, vzpomíná Petržela. Teď má fotbalista Slovácka ligový rekord

16. listopad 2021

Záložník fotbalového Slovácka Milan Petržela dorovnal ligový rekord v počtu odehraných zápasů. Při návštěvě Českého rozhlasu Zlín však přišla řeč i na to, že se málem do profesionálního fotbalu ani nedostal.

Prvoligoví fotbalisté Slovácka v rozehrané sezoně sbírají úspěchy. Už v létě si premiérově zahráli kvalifikaci Evropské konferenční ligy a teď v domácí soutěži prohánějí dokonce ty úplně nejlepší - od čela je dělí jen tři body. A v neděli je čeká domácí šlágr o třetí místo proti pražské Spartě.

A k tomu záložník Milan Petržela, který i ve 38 letech stále patří mezi klíčové hráče týmu, vyrovnal rekord v počtu startů v české nejvyšší soutěži.

Nejvíce startů v samostatné české lize

Milan Petržela 436
Stanislav Vlček 436
Rudolf Otepka 432
Martin Vaniak 432
Pavel Horváth 426
David Lafata 418
Libor Došek 407

Nejvíce startů v české i československé lize

Jaroslav Šilhavý 465
Stanislav Vlček 455
Martin Vaniak 440
Jaromír Blažek 439
Milan Petržela 436
Horst Siegl 436

Jak hodnotí svých 19 sezon mezi elitou a čeho by ještě chtěl dosáhnout? I o tom mluvil při návštěvě Českého rozhlasu Zlín v rozhovoru s Pavlem Vackem, jehož záznam si můžete poslechnout.

Řeč přišla i třeba na období, než rodák z Hoštic-Heroltic přišel v roce 2003 coby dvacetiletý na první ligové angažmá do tehdejšího Synotu, tedy současného Slovácka.

"Začátky jsme měl takové peprnější, protože jednu dobu, když jsem končil v dorostu a přecházel jsem do mužů, tak mě nikde nechtěli, že jsem malinký a tenký. Na rok jsem skončil s fotbalem a šel jsem makat k tátovi do firmy. Už jsem byl smířený s tím, že budu mít takový normální život, že půjdu ráno do práce, večer pak třeba s kámoši do hospody a na vesnici si zakopu fotbálek," vzpomíná Petržela.

"Pak jsem šel na vojnu a přišel tam pro mě pan Mazura, který se mnou trochu zatřepal a říkal, ať se druhý den hlásím v Drnovicích na tréninku. Tak to začalo, ve třetí lize, vykopali jsme postup do druhé a po asi pěti zápasech si pro mě přijeli z tehdejšího Synotu," vybavuje si.

Spustit audio

Související