Hlasování zastupitelů o výstavbě nové nemocnice ve Zlíně prověří Ministerstvo vnitra

19. prosinec 2019 17:40

Opozici, která podnět ke kontrolní činnosti podala, se nelíbí, že k bodu o nemocnici, tím, že byl zařazen nečekaně, se nemohli vyjadřovat občané.

Ministerstvo vnitra se bude zabývat hlasováním krajských zastupitelů o výstavbě nové nemocnice ve Zlíně. Krajský zastupitel Tomáš Pajonk ze strany Svobodní ve čtvrtek odeslal podnět ke kontrolní činnosti.

Čtěte také

Nelíbí se mu, že lidovecký hejtman Jiří Čunek z KDU-ČSL zařadil bod do programu na poslední chvíli. Podle Pajonka nebyl dodržen Zákon o krajích. Dodává, že občané neměli možnost se k bodu jednání vyjádřit.

„Jedná se vlastně o to, že podle jednacího řádu to přípustné bylo, ale v zákoně o krajích je explicitně napsáno, že občané mají právo, a proto se vlastně dává program jednání zastupitelstva deset dní dopředu, že občané mají právo se k těm jednotlivým bodům vyjadřovat. A my si myslíme, že občanům toto právo bylo odepřeno,“ vysvětlil Tomáš Pajonk.

Podle mluvčího Ondřeje Krátošky už Ministerstvo vnitra z vlastní iniciativy požádalo Zlínský kraj o dokumenty a vyjádření.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související