Grilovaná kuřecí játra se slaninou
V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.
Seznam surovin:
- 500 g kuřecích jater
- 200 g plátků anglické slaniny
- olej na potření
- čerstvě mletý pepř
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 2 červené cibule
- miska pikantní hořčice
Postup:
- Kuřecí játra omyjeme, osušíme v papírové utěrce, nakrájíme na menší kousky o velikosti asi 3x3 cm.
- Plátky slaniny přehneme na polovinu a na špíz, který jsme potřeli olejem, střídavě napichujeme kousek jater a plátek slaniny.
- Pozor játra předem nekořením ani nesolíme!
- Špízy vložíme na rozpálený gril a zvolna grilujeme ze všech stran, potíráme olejem.
- Hotové maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, osolíme a posypeme lístečky čerstvého tymiánu. Podáváme s cibulí a pikantní hořčicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.