Expedice Z101: Novoroční přání z Afriky

20. prosinec 2021

Od 22. dubna 2021 je na cestách Expedice Z101, která jede po stopách cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Vy můžete její putování sledovat díky pravidelným reportážím Českého rozhlasu Zlín.

Vánoce zastihly Expedici Z101 v Súdánu, odkud vám, posluchačům Českého rozhlasu Linda Piknerová a Tomáš Vaňourek vzkazují:

„Je to neuvěřitelné, ale konec roku 2021 je tady a nás to chtě nechtě nutí k rekapitulaci toho, co nám přinesl. Za tři čtvrtě roku cesty napříč Afrikou jsme zažili ledacos - zatčení (opakované), vykradení (zatím pouze jednou), hlad (opakovaně a spíše se situace zhoršuje), fronty na všechno, převrat (zatím jeden) a různé drobné příhody, které zveřejníme pravděpodobně až po návratu do Česka někde u slivovice :-)

U většiny z nich jste byli s námi a my jsme za to velmi vděčni. Natáčení příspěvků pro Český rozhlas Zlín se stalo nedílnou součástí naší cesty a věřte, že mnohdy vznikají v podmínkách velmi bojových a zachycují situace, ve kterých jsme si nemysleli, že se ocitneme. Díky tomu, že jste na cestě s námi, je ale zaznamenáváme a věříme, že vás náš pohled na svět potěší. 

Děkujeme za vaši přízeň v roce 2021, přejeme krásné Vánoce a vstup do nového roku 2022 a budeme se snažit přinášet naše zážitky i v roce následujícím, do kterého vám přejeme hodně zdraví a naší Expedici Z101 i vám dobré internetové spojení :-)

Linda a Tomáš“

Tak i my jim popřejme při dalším putování Afrikou přízeň osudu, hodně skvělých zážitků a dobrodružství, a i nadále dostatečnou zásobu humoru, kterého mají zatím na svých cestách „na rozdávání“.

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na https://rozhl.as/ExpediceZ101.

PF 2022 Expedice Z101
Spustit audio

Související