Exotika a zvířata táhnou. Zlínskou zoo letos navštívilo rekordních více než 670 tisíc návštěvníků

10. prosinec 2019 14:36

Zlínský kraj se chlubí spoustou turistických lákadel. Největším tahákem je dlouhodobě Zoo Zlín. Každoročně díky ní zavítají do regionu statisíce turistů.

Rok 2019 bude ve zlínské zoo přepisovat dosavadní rekordy. Poprvé v historii projde jejími branami víc než 670 tisíc návštěvníků. Zvýšená návštěvnost se projevuje i v rekordních tržbách, které přispívají k nejvyšší soběstačnosti ze všech českých zoo. Ta se v několika posledních letech pohybuje kolem 90%.

„Jsme rádi, že děláme městu Zlín tu nejlepší možnou reklamu. Brány zoo jsou veřejnosti otevřeny každý den v roce. A přestože největší nápor je v letních měsících, chodí k nám lidé za zábavou a odpočinkem i nyní v zimě,“ říká ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

Čtěte také

Návštěvnost bude v letošním roce rekordní. „Je to pár dní, co jsme překonali ten dosavadní rekord z roku 2016, který čítal 668 tisíc návštěvníků, a věříme, že číslo, které dosáhneme na konci tohoto roku, bude opravdu mimořádné,“ uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Podle ní se ukázalo, že velkým tahákem byla letní expozice aligátorů. „Když jsme potom pozorovali návštěvníky, jak dlouhodobě sedí před tou letní expozicí a pozorují tyto majestátné plazy, tak jsme z toho měli moc příjemný pocit,“ konstatovala Bujáčková.

Lidé k nám chodí i na Štědrý den, přes vánoční svátky, na Silvestra i Nový rok.
Romana Bujáčková, mluvčí zoo

Nedělní rozsvěcování vánočního stromu v areálu zahrady navštívilo přes 1500 lidí. „Lidé k nám chodí i na Štědrý den, přes vánoční svátky, na Silvestra i Nový rok,“ uvedla Bujáčková.

Přesná čísla letošní rekordní návštěvnosti budou samozřejmě známa až na konci roku. Už teď je ale jasné, že se jedná o historicky nejúspěšnější sezónu. To ostatně potvrzuje i rekordní počet držitelů klubových karet Zoo Zlín Family.

Zlínská zahrada je řadu let nejnavštěvovanější turistickou atrakcí ve Zlínském kraji a druhou nejvyhledávanější zoo v Česku, návštěvností ji překonává jen pražská zahrada, kam loni přišlo přes 1,4 milionu lidí.

autor: Miroslav Urubek
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.