Dvoumiliardová přestavba vsetínského nádraží se přiblížila. Projekt schválili experti

Přestavba nádraží ve Vsetíně má zelenou, projekt na jeho přestavbu schválila centrální komise ministerstva dopravy.

Správa železniční dopravní cesty tak může zadat další stupně projektové dokumentace. Celkové náklady se odhadují na dvě miliardy korun. Opravovat se bude úsek od vsetínské místní části Rybníky až po Valašskou Polanku.

Se začátkem prací se počítá v roce 2020 a trvat by měly tři roky. Počítá se s výstavbou nové výpravní budovy včetně vestibulu, pokladen či sociálního zařízení. Opraví se nástupiště, budou bezbariérová.

Pro a proti lanovky ve Vsetíně. Poslechněte si argumenty vedení města i opozice

Jednání o lanovce na sídliště ve Vsetíně

Vedení města Vsetín a opozice v zastupitelstvu se neshodnou na tom, jak řešit městskou hromadnou dopravu na sídliště Sychrov, kde žije asi tři tisíce lidí. V pořadu Co vy na to o lanovce diskutovali starosta Vsetína Jiří Růžička a opoziční zastupitel Michal Berg z Koalice pro otevřený Vsetín

Rekonstrukce nádraží souvisí s výstavbou obchodní galerie v přednádražním prostoru, kterou buduje společnost Valatrans. Radnice se k projektu připojila a staví část podzemního parkoviště. V parkovišti bude k dispozici až 160 parkovacích míst, z toho asi třetinu buduje a financuje město.

Zbývající budou společnosti Valatrans. Provoz parkovišť bude společný, budou mít jeden vjezd a výjezd. Do podzemního parkoviště bude ústit podchod propojující vlakové nádraží s prostorem přednádraží a částí Rokytnice.

SŽDC ve Zlínském kraji chystá také modernizaci a elektrizaci trati z Otrokovic do Vizovic na Zlínsku. Chystá se také rekonstrukce nádraží v Rožnově pod Radhoštěm a Bystřici pod Hostýnem. V plánu je například i rekonstrukce výpravní budovy v Napajedlech na Zlínsku a modernizace budovy v Hulíně na Kroměřížsku.

autor: Gabriela Hykl | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související