Dopravu ve Vsetíně komplikují uzavřené silnice Sychrov a Pod Pecníkem. Fronty aut budou až do září

20. červen 2018 07:25

Krajští silničáři uzavřeli ve Vsetíně silnici, která spojuje sídliště Sychrov a křižovatku u Růžičků.

Důvodem je rekonstrukce opěrné zdi a přilehlé silnice.

Opravy za více než 10 milionů korun přinesou až do září nemalé komplikace řidičům. Ti teď volí objízdné trasy, na kterých se tvoří dlouhé kolony. 

Pro řidiče je cesta přes Sychrov důležitou dopravní spojkou.

Když se chtějí například dostat od křižovatky u Růžičku do průmyslové zóny Bobrky, tak je právě cesta přes Sychrov tím nejkratším a nejrychlejším řešením. Silnice je teď ale uzavřená a řidiči musí volit objízdné trasy, tedy jet přes centrum.

Pro a proti lanovky ve Vsetíně. Poslechněte si argumenty vedení města i opozice

Jednání o lanovce na sídliště ve Vsetíně

Vedení města Vsetín a opozice v zastupitelstvu se neshodnou na tom, jak řešit městskou hromadnou dopravu na sídliště Sychrov, kde žije asi tři tisíce lidí. V pořadu Co vy na to o lanovce diskutovali starosta Vsetína Jiří Růžička a opoziční zastupitel Michal Berg z Koalice pro otevřený Vsetín

V každý všední den tudy ve dvě hodiny odpoledne projíždějí ve směru od bývalého areálu Zbrojovky stovky aut a štosují se v asi dvou kilometrové koloně. Nyní, když je navíc uzavřena silnice na Sychrov, jsou ale kolony mnohem delší.

Ve firmách v areálu bývalé zbrojovky pracuje přibližně 2,5 tisíce lidí.

Problémy mají i lidé, kteří v areálu nepracují. Vedle křižovatky u Růžičků totiž stojí největší nákupní střediska ve městě a to ještě dopravní situaci zhoršuje.

Vedení města na uzavírku dlouho s předstihem upozorňovalo. Teď předpokládá, že se situace zklidní přes prázdniny, kdy je ve městě až o 30% méně aut.

Radnice proto radí, aby místní maximálně využívali městskou hromadnou dopravu.

Doprava ve Vsetíně v okolí uzavřených ulic
Doprava ve Vsetíně v okolí uzavřených ulic
autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související