Las Vegas jde v našich stopách. A na Vsetíně jsou nejvěrnější fanoušci, říká manažer hokejistů z Lapače

Vsetín je specifické město, kde fanoušci dokáží ocenit tým v každé situaci, říká v rozhovoru manažer hokejistů Daniel Tobola.

Podle něj jsou vsetínští fanoušci nejvěrnější v České republice. Zároveň si ale diváci uvědomují, že na výsledcích týmu nestojí svět. „Dokáží ocenit hráče i ve chvílích, když se nevyhrává. Nepřenášejí na mužstvo stres,“ říká Tobola v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín.

Fanoušci podle něj jsou důležitý jazýček na vahách. A mají pomoci k lepším výsledkům i v příští sezoně. „Chceme být lepší, nebudeme ale hlasitě rozkřikovat, že jdeme do extraligy. Chceme se zlepšovat a pohybovat se kolem čtvrtého místa. Pak se uvidí,“ říká Tobola.

Vůně slivovice a vysoký jalovec. Na vsetínském hokeji vládne atmosféra z dob největší slávy

03247567.jpeg

Návštěvy a atmosféru, které mohou některé extraligové kluby jenom tiše závidět. Hokej ve Vsetíně znovu táhne a do hlediště chodí až pět tisíc diváků.

Podle něj hokej přináší různá překvapení jako třeba finále NHL s týmem z Las Vegas, který je v nejlepší hokejové soutěži na světě nováčkem. „To je podobný příběh jako ten vsetínský,“ dodává Tobola.

Vsetínský tým nyní prochází výraznou obměnou, přichází hráči z Českých Budějovic i z Finska. Právě při výběru hráčů ze severu Evropy pomáhá Sasu Hovi, který v minulosti ve Vsetíně působil.

A vsetínský tým zaujal i tím, že hledal brankáře přes úřad práce. „Žádné uchazeče nám úřad neposlal, není ale všem dnům konec. Mysleli jsme to smrtelně vážně a překvapilo nás, co se kolem toho dělo,“ vysvětluje Tobola.

Cílem inzerátu na úřadu práce je podle Toboly najít místo pro hráče, který bude přicházet ze země mimo Evropskou unii a dodržet tak úřední postupy.

A na Vsetíně se těší, že by konečně mohl Na Lapači hrát i majitel kladenského hokejového týmu Jaromír Jágr. „Zatím to nevyšlo a to ani když byla výluka v NHL. Pokud se podaří teď, bude to určitě zážitek,“ říká Tobola.

Související