Dva kilometry ve Valašských Kloboukách. Začal se stavět další kus cyklostezky Bevlava, které spojí Valašsko a Slovensko.

Valašské Klobouky na Zlínsku zahájily výstavbu dvoukilometrové cyklostezky směrem na Brumov - Bylnici.

Náklady činí 16,2 milionu korun, dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury z této částky pokryje 8,2 milionu korun, zbytek uhradí radnice. Práce by měly být hotovy za půl roku. Uvedla to mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Cyklostezka bude součástí mezinárodní cyklostezky Bevlava, sedmdesátikilometrová trasa pro cyklisty je v plánu od Ústí u Vsetína přes Valašskou Polanku, Horní Lideč, Poteč, Valašské Klobouky a Brumov - Bylnici až ke státní hranici a dále do Horného Srnie a Trenčína, čímž se propojí cyklostezky Bečva a Váh. Některé úseky jsou již hotové.

"Cyklostezka bude začínat u výrobního družstva Důbrava, povede zahrádkářským areálem, kolem městské pily a dále k čistírně vod, kde se po novém mostě přenese na protější stranu vodního toku Klobučka a skončí až na hranici s katastrem sousedního města," uvedla mluvčí.

Podle starostky Elišky Olšákové (nezávislá) cyklostezka příhodně naváže na úsek připravovaný městem Brumov - Bylnice.

Cyklostezka bude mít asfaltobetonový povrch široký tři metry. Uživatele provede dvěma úseky v režimu klasické cyklostezky a dvěma úseky cyklotras, tedy účelových komunikací, po kterých bude možný také průjezd vozidel. Cyklotrasy vzniknou v lokalitách od výrobního družstva k zahrádkářské kolonii a následně od křižovatky s cestou na Královec k čistírně odpadních vod.

Související