Další násilí za zdmi domova. Muž ze Zlínska i přes vykázání opakovaně napadal rodiče, skončil ve vazbě

3. prosinec 2019 05:57

Muž porušil vykázání z domu hned sedmkrát. Do rodinného domu se i přes zákaz vracel, požadoval po svých rodičích peníze, jídlo, vyhrožoval jim a urážel je.

Ve vazbě skončil šestadvacetiletý muž z obce poblíž Slavičína na Zlínsku, který podle policie opakovaně napadal rodiče a vstupoval do rodinného domu, přestože ho z něj policisté v srpnu vykázali.

„V domě žil společně se svými rodiči a bratry. Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří agresora několik týdnů poté obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí. V případě odsouzení mu hrozí dva až osm let vězení,“ sdělila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtěte také

Muž podle policie odmítl respektovat institut vykázání, který hned sedmkrát porušil. „Do rodinného domu se i přes zákaz vracel, požadoval po svých rodičích peníze, jídlo, vyhrožoval jim a urážel je. Při svých návštěvách rozbil okno i skleněnou výplň vstupních dveří. Často přišel pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Po incidentu v polovině listopadu, kdy muž opět vstoupil bez dovolení do domu rodičů a zůstal v něm, ho policisté zadrželi a převezli do policejní cely. Muž odmítl k věci vypovídat.

Přesto si od kriminalistů vyslechl další obvinění, tentokrát za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se prokazatelně dopustil minimálně v pěti případech od konce srpna do poloviny listopadu. Za tento trestný čin mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

Přesto si od kriminalistů vyslechl další obvinění, tentokrát za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se prokazatelně dopustil minimálně v pěti případech od konce srpna do poloviny listopadu. Za tento trestný čin mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla Kozumplíková.

Po zahájení trestního stíhání policisté muže propustili, ten však po několika dnech zákaz vstupu do obydlí opět porušil. Podle policie dva dny po sobě dům rodičů navštívil, aby tam přespal. Policisté muže tedy opět zadrželi a převezli ho do policejní cely. Zároveň podali návrh na jeho umístění do vazby, který soud akceptoval.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související