Cukroví každý den? Pro Terezu Bačíkovou je to práce snů

Největší audioportál na českém internetu

Tereza Bačíková, cukrářka, Zlín | Foto: Růžena Vorlová, Český rozhlas

Rozhovor s cukrářskou Terezou Bačíkovou

Hostem Českého rozhlasu byla zlínská cukrářka Tereza Bačíková.

Někdo si dopřeje cukroví jen na Vánoce, někdo „hřeší“ častěji. Pro Terezu Bačíkovou ze Zlína je cukroví denním chlebem. Ne, že by tak často mlsala, ale ačkoli původně profesně směřovala jinam, její milovanou prací je v současné době cukrařina.

Studovala podnikatelskou školu cestovní ruch. Chtěla být letuškou, ale zjistila, že se bojí létat. Od mala sice ráda vařila, ale cukrařina ji nelákala. Začalo to až oslavou kulatin její maminky, na kterou upekla dort.

Jak pokračoval příběh Terezy Bačíkové, která má ve Zlíně oblíbenou kavárnu? A proč v současné době nemlsá ani sladké neochutnává? A jsou právě Vánoce časem, kdy má cukrář nejvíc práce? Experimentuje při výrobě sladkostí nebo se drží klasiky?

Poslechněte si rozhovor s Terezou Bačíkovou, která v něm přidá i recept na známý a oblíbený zákusek.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.