Cukroví každý den? Pro Terezu Bačíkovou je to práce snů

Hostem Českého rozhlasu byla zlínská cukrářka Tereza Bačíková.

Někdo si dopřeje cukroví jen na Vánoce, někdo „hřeší“ častěji. Pro Terezu Bačíkovou ze Zlína je cukroví denním chlebem. Ne, že by tak často mlsala, ale ačkoli původně profesně směřovala jinam, její milovanou prací je v současné době cukrařina.

Studovala podnikatelskou školu cestovní ruch. Chtěla být letuškou, ale zjistila, že se bojí létat. Od mala sice ráda vařila, ale cukrařina ji nelákala. Začalo to až oslavou kulatin její maminky, na kterou upekla dort.

Jak pokračoval příběh Terezy Bačíkové, která má ve Zlíně oblíbenou kavárnu? A proč v současné době nemlsá ani sladké neochutnává? A jsou právě Vánoce časem, kdy má cukrář nejvíc práce? Experimentuje při výrobě sladkostí nebo se drží klasiky?

Poslechněte si rozhovor s Terezou Bačíkovou, která v něm přidá i recept na známý a oblíbený zákusek.

Spustit audio

Související