Do kavárny nejen za dobrotami, ale i pomazlením: Ze zlínské kočičí kavárny si můžete přinést nejen zážitek, ale i parťáka

Hostem Českého rozhlasu Zlín byla spoluzakladatelka první kočičí kavárny ve Zlíně Petra Luptáková.

Ve Zlíně si můžete zajít na nějaký dobrý nápoj či něco malého na zub do kavárny, která na sebe upozorní už zvláštním vstupem kolem vchodových dveří, který je opatřený sítí. Už to napovídá, že vás uvnitř čeká nevšední zážitek.

Jde totiž o první kočičí kavárnu ve Zlíně s názvem Kočičí Ráj. Tam si můžete zajít nejen na kávu, čaj nebo drobnou sladkost, ale i za pomazlením, protože společnost vám tam budou dělat kočky a kocouři, které majitelka kavárny Petra Luptáková přebírá z útulků. Jak trefně říká, je to taková „o chlup lepší kavárna“.

Tato kavárna také pomáhá, protože má přívlastek adopční. To znamená, že si některé z místních zvířat můžete po určitých krocích vzít domů na stálo jako spolubydlícího a parťáka.

Jak zlínský Kočičí ráj vznikl? Jaká jsou pravidla v této kavárně? A za jakých podmínek a jaké kočky lze adoptovat? To a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru s Petrou Luptákovou.

Spustit audio

Související