Čtveřice Slováků vykrádala firmy po celé České republice

26. duben 2011

Nejméně sedm milionů korun ukradli čtyři Slováci z firemních trezorů na území České republiky. Loupežné nájezdy podnikali od roku 2008. Minulý týden je zadržela policejní zásahová jednotka v Praze.

Pachatelé si nejdříve si vytipovali objekt, který pak navštívili. Někdy i pod záminkou získání zaměstnání zjistili pohyb lidí ve firmě, a kde se může nacházet finanční hotovost. „Následně si určili den D, kdy se té akce zhostili,“ podotkl šéf zlínské kriminální služby Jindřich Kučera s tím, že pachatelé při vloupání používali hrubé násilí. Vloupání s nejvyšší škodou je z letošního března, kdy si z firmy na Vsetínsku odvezli více než milion korun.

Muži ve věku 25 až 40 let jsou stíháni zatím pro celkem 36 skutků. Vyšetřování vedou kriminalisté ze Zlína za dozoru Krajského státního zastupitelství Brno. „Tak rozsáhlý spis je poměrně výjimečný, zejména počtem dílčích útoků, počtem skutků, množstvím zajištěných stop a jejich vyhodnocováním,“ uvedl státní zástupce Roman Kafka s tím že podle výše způsobené škody pachatelům hrozí tresty odnětí svobody od dvou do deseti let.

autor: rv
Spustit audio