Chceme to mít hezké. Majitelé domů v Uherském Hradišti dali městu statisíce na opravu ulice v centru

Majitelé domů v Uherském Hradišti přispěli na opravu cesty a chodníků tři sta tisíci korunami.

Havarijní stav Šromovy ulice přitom majitele domů trápil dlouhá léta. A tak přišli s nápadem, jak její rekonstrukci uspíšit. Nabídli, že se na financování oprav budou podílet a město na jejich návrh přistoupilo.

„Když jsem viděl stav té ulice, tak jsem oslovil sousedy. Chtěli jsme to uspíšit a vyvolat tlak na město,“ říká Miroslav Kadlec, který v ulici vlastní několik domů.

Podmínkou majitelů domů bylo to, že rekonstrukce by měla být dokončena do konce roku 2018. To se splní, oprava by měla být hotova už do začátku července. „Bude to jedna z nejkrásnější ulici ve městě,“ říká Miroslav Kadlec.

Šromova ulice patří mezi nejstarší ulice města. Její oprava bude stát tři miliony. „Příspěvek od majitelů domů je tak deset procent. My jsme rekonstrukci ulice měli v plánu už dříve. Byl ale zrušený dotační titul, ze kterého jsme chtěli opravy zaplatit,“ řekl místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka (KDU-ČSL)

Šromova ulice bude kompletně předlážděna a to jak vozovka, tak také chodníky. Součástí stavby jsou i nové rozvody veřejného osvětlení, instalace nových osvětlovacích těles a trubkování pro metropolitní datovou síť.

Radnice chce opravit také ulice Prostřední a Mlýnská ve stejné lokalitě. "Nejsou technicky v dobrém stavu. Opravovat je budeme, ale postupně,“ řekl starosta.

Například frekventovaná ulice Prostřední se komplexních opravy dočkala naposledy v roce 1995. V poslední době zde byly vyměněny odpadkové koše a vloni byla ulice v celém rozsahu vyčištěna od žvýkaček.

Opravy Šromovy ulice v centru Uherského Hradiště

Související