Není možné dál čekat. Uherské Hradiště opraví za 33,1 milionu sportoviště na sídlišti Mojmír

Lidé se mohou těšit na travnaté fotbalové hřiště, atletický ovál a sektory a dvě víceúčelová tartanová hřiště.

Nové budou i šatny, sociální zázemí pro sportovce, venkovní fitness, oplocení a v okolí sportovišť bude vysazena nová zeleň

Město se na akci několikrát pokoušelo získat dotační peníze, ale bez úspěchu.

"Dále prostě není možné čekat. Sídliště Mojmír a nedaleké Štěpnice jsou nejstaršími sídlišti ve městě a místní občané si zaslouží zlepšení podmínek pro trávení volného času a pro své sportovní vyžití. Hřiště bude navíc kromě veřejnosti využívat i Základní škola Za Alejí. Původní plochy už jsou ve vyloženě zoufalém stavu a tato část města sportoviště potřebuje," uvedl starosta Stanislav Blaha (ODS).

Stavební práce začnou v červnu a potrvají do konce roku. Travnaté fotbalové hřiště uvnitř atletického oválu se zmenší, jeho povrch vytvoří umělá tráva takzvané třetí generace.

Atletický ovál a atletické sektory čeká kompletní přebudování jak v rozměrových, tak materiálových parametrech, přičemž jejich povrch bude z tartanu. Podobnou modernizaci projdou i obě víceúčelová hřiště. Sektor pro skok do dálky bude kompletně zrušen a nahrazen dvěma novými doskočišti v rámci atletické dráhy.

Přístupové plochy ke sportovištím, stejně jako provozní prostor u školy a příjezdová komunikace, budou zvětšeny a jejich povrch se dočká zámkové dlažby. Zvýšena bude kapacita parkoviště u vjezdu, nabídne 15 parkovacích míst pro auta a dvě pro motocykly. Navíc získá nový povrch z asfaltobetonu. Parkoviště bude primárně určeno pro návštěvníky sportoviště.

Související