Cena Salvator už podeváté upozorní na mimořádné činy ve Zlínského kraji

17. leden 2012

Do devátého ročníku vstoupila Cena hejtmana Zlínského kraje Salvator 2012. Až do prvního února mohou lidé nominovat na ocenění pracovníky Integrovaného záchranného systému i běžné občany, kteří se zasloužili o záchranu lidského života, zdraví či majetku.

Salvatora vymysleli a dodnes organizují studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Mottem letošního ročníku zůstává: „Super sílu nepotřebujete, velké srdce stačí.“

Zájemci mohou nominovat své favority v sedmi kategoriích - hasič, zdravotník, policista, ostatní složky IZS, občan, dlouhodobá činnost a dětská cena, která byla doposud předávaná v létě na Dni Salvatora.

„Letos poprvé bude dětská cena předávána na galavečeru, který se uskuteční 21. března v Univerzitním centru. Chceme, aby se této kategorii dostalo více pozornosti, a aby si i dítě užilo svých pět minut slávy,“ uvedla manažerkou projektu Markéta Daňková

Cena Salvator 2011 – Cena hejtmana Zlínského kraje je už 9. ročníkem tradičního ocenění za mimořádné činy v oblasti ochrany života, zdraví, majetku a bezpečnosti obyvatel. Ocenění se uděluje členům integrovaného záchranného systému Zlínského kraje, občanům i právnickým osobám s bydlištěm, sídlem nebo pobočkou ve Zlínském kraji. Uzávěrka nominací je 29. února.

autor: rv
Spustit audio