Bývalá poslankyně se v Uherském Ostrohu pustila do výroby jednorázových plášťů pro nemocnice

23. říjen 2020

Kristýna Zelienková založila po odchodu z politiky malou šicí dílnu, ve které vyrábí jednorázové zdravotní pláště pro nemocnice.

Kristýna Zelienková je rodačka z Uherského Ostrohu. A taky bývalá poslankyně. Teď je z ní ale s troškou nadsázky švadlena na plný úvazek. Situace se zdravotnickými pomůckami ji přivedla na nápad založit si šicí dílnu. Z Uherského Ostrohu tak do nemocnic míří tolik potřebné jednorázové pláště. 

I když s tímto oborem neměla zkušenost, vzala vytvoření této dílny jako výzvu, podařilo se jí sehnat stroje a rozjet výrobu. Nejtěžší bylo podle jejích slov sehnat zaměstnance. „Žila jsem v naivní představě, že v době té první krize budou lidi bez práce a možná i budou rádi za to, že vytvořím pracovní místa. Díky opatřením vlády se ale tenkrát lidem vyplatilo být doma. Bylo to tedy poměrně těžké,“ říká Kristýna Zelienková o shánění profesionálních švadlen.

V současné době produkuje dílna 450 až 500 plášťů denně a většina z nich zůstává „doma“. Dílna dodává především do Uherskohradišťské nemocnice, do nemocnic ve Zlíně a Kroměříži.

Jak vypadá současný mezinárodní tým dílny a jestli chce majitelka udržet dílnu i v „lepších“ časech se dozvíte v záznamu rozhovoru Kristýny Zelienkové pro Český rozhlas Zlín.

Šicí dílna v Uherském Ostrohu
Spustit audio

Související